Kan man bränna fett utan träning?

bränna fett snabbt

Ja, man kan definitivt bränna fett utan att träna. Faktum är att runt 80% av en effektiv viktnedgång styrs av kosten. Så länge summan av kalorierna från ditt dagliga matintag understiger din förbränning så kommer du att gå ner i vikt och förlora fett. Fördelen med att träna samtidigt som du ligger på ett kaloriunderskott är att du kommer bränna en större andel fett och en mindre andel muskler.

Är du väldigt otränad, och lider av fetma, så kan det vara smart att inleda din viktnedgång med att lägga om kosten innan du börjar träna. Dels för att omställningen blir mindre och dels för att det kommer att bli lättare att komma igång med träningen när du är några kilo lättare. Det är lätt att bränna ut sig, och tappa motivationen, om livsförändringen blir för stor på en gång.

Hur många kalorier bränner man per dag utan träning?

Hur många kalorier man bränner per dag vid normal aktivitet, det vill säga utan träning, varierar från person till person och skiljer sig beroende på bland annat längd, vikt, ålder och kön. Generellt bränner en kvinna ungefär 2 000-2 200 kcal per dag, medan en man gör av med cirka 2 500-2 700 kcal per dag. Nedan är en tabell från livsmedelsverket som visar energibehovet för olika personer, baserat på kön och ålder:

kaloribehov

För att få en bättre bild av hur många kalorier just du bränner per dag, utan några som helst aktiviteter, kan du använda vår kalorikalkylator, som räknar ut din basalförbränning (BMR) gånger ditt PAL-värde, utifrån dina personliga förutsättningar.

Vi rekommenderar: Diet Shake

Att ersätta en måltid om dagen med en diet shake är ett effektivt sätt att sänka ditt kaloriintag. Medan en normal måltid innehåller mellan 400-800 kcal så innehåller en portion Diet Shake endast 100 kcal!