Bränna fett snabbt

bränna fett snabbt

Många vill bränna fett snabbt. Kanske har du någon deadline för när du vill nå din målvikt – så som ett bröllop, solsemestern eller ett nytt år. Tyvärr finns det ingen mirakelmetod för att bränna fett snabbt, utan för att vara framgångsrik behöver du såväl disciplin som tålamod – precis som med så mycket annat! Tappa dock inte hoppet, även om mirakelmetoder saknas så finns det såklart mycket du kan göra för att skynda på processen.

En väldigt viktig del av en framgångsrik viktnedgång är att tillskansa dig kunskap om dina individuella förutsättningar och vad som krävs av dig för att din kropp ska börja förbränna sitt fett. Börja med att räkna ut din dagliga förbränning med hjälp av vår viktminskningskalkylator och få förslag på vad du kan göra, och kunskap om vad som krävs, för att du ska gå ner i vikt.

Vad är det snabbaste sättet att bränna fett?

Det snabbaste sättet att bränna fett är utan tvekan genom en kombination av bra kosthållning och varierande träning. Ju noggrannare du är med din kost och ju mer du tränar desto snabbare kommer du att bränna fett. Även om framförallt cardio- och konditionsträning är effektivt när man vill bränna fett snabbt så är det smart att lägga till minst ett styrkepass i veckan. Anledningen till detta är att muskler förbrukar mer energi (kalorier), och därmed kan styrketräning – i kombination med konditionsträning och en bra diet – snabba på din fettförbränning.

Vi rekommenderar: Burn

Burn är en fettförbrännare som ökar din prestation och fettförbränning under träning. Kosttillskottet finns såväl utan som med koffein för dig som även behöver en uppiggande effekt. Burn är dessutom hungerdämpande och har länge varit ett av de mest populära kosttillskottet på marknaden.

Även om du vill bränna fett snabbt så är det bättre att hitta en hållbar strategi som fungerar för dig – även på längre sikt. Tyvärr är jojo-bantning lika vanligt som det ohälsosamt, och risken är att om du går ut för hårt i dina ambitioner att bränna fett så kommer du även bränna ut dina energidepåer, må sämre och efter hand helt ge upp.

Det gäller med andra ord att hitta en nivå som din kropp – och ditt psyke – klarar av att bibehålla. Med det sagt finns det såväl träningsmetoder som kostvanor som är beprövat effektiva.

En av de effektivaste strategierna för att bränna fett snabbt är att kombinera följande träningsformer och diet:

Lågintensiv träning
Vid lågintensiv träning, dvs träning där du ligger på mellan 50 till 65 procent av din maxpuls, utnyttjar kroppen fettreserverna för att utvinna sin energi. Dessutom orkar du hålla igång aktiviteten längre och bränner således fett under en längre period.

Intervallträning
Under intervallträning bränner du visserligen inte lika mycket fett under träningens gång som under lågintensiv träning, istället hämtar kroppen sin energi främst från kolhydratreserverna (glykogen). Men det intressanta är vad som händer efter träningspasset, då går nämligen din kropp över till att främst bränna fett för att få sin energi.

Styrketräning
Under ett styrketräningspass bränner du färre kalorier än under ett konditionspass. Trots det rekommenderar vi att du lägger in åtminstone ett styrkepass i ditt träningsschema. Styrketräning bygger som bekant upp dina muskler, och muskler förbrukar mer energi vilket i sin tur innebär att din fettförbränning kommer att bli mer effekt.

Kalorisnål diet
Som tidigare nämnt kommer du bara att bränna fett om du ligger på ett kaloriunderskott. Det vill säga, ditt kaloriintag är lägre än din kaloriförbrukning. Därmed är det av yttersta vikt att du håller dig till en kalorisnål diet. Ett enkelt sätt att uppnå ett kaloriunderskott är att byta ut en av dagens måltider mot en diet shake.

5 tips för att bränna fett snabbt

1. Se till att bara ha nyttiga val hemma

Risken att du faller för frestelsen att gräva fram den där kakburken ur skafferiet, eller glassen i frysen, är 100% högre om dessa saker faktiskt finns i hemmet. Se till att bara ha nyttiga val hemma när sugen smyger sig på.

2. Ät ofta, men mindre

Tappar du omdömet när du är vrålhungrig? Det gör åtminstone jag. Om du äter oftare, men mindre och nyttigare så undviker du att hamna i en situation där du kastar i dig mat för att tysta skriket från din tomma mage.

3. Koncentrera dig på att äta när du äter

Äter du ofta framför TVn? Försök att ändra på den ovanan och sitt ner vid köksbordet när du äter. Utsätts du för störningsmoment under matintaget så ökar risken för att du ”överäter”. Helt enkelt för att din koncentration är på annat håll.

4. Byt ut vissa måltider mot måltidsersättning

Ett mycket effektivt sätt för att bränna fett snabbt är att byta ut vissa måltider mot måltidsersättning. Ersättningen innehåller generellt mycket färre kalorier och dessutom har full koll på exakt hur många kalorier du får i dig – vilket kan vara svårt att räkna ut vid en ”vanlig” måltid.

5. Sov mer, stressa mindre

Såväl stress som sömnbrist ökar nivån av kortisol och andra stresshormoner i din kropp. Det leder i sin tur till en ökad hunger. Dessutom brukar trötthet slå hårt mot disciplinen, och öka risken för att du tar dåliga beslut när det gäller vad du stoppar i dig.